Știri KWG – Vântul crește recolta salciei energetice

stirile-kwg3

Vântul „înclină” sălciile către o producție energetică generoasă

Cercetătorii britanici au reuşit să identifice o trăsătură genetică prezentă în unii arbori care “simt” atunci când sunt înclinaţi de vânturi puternice dezvoltând reacţii specifice în structura lemnoasă. Aceste reacţii sunt reprezentate de producerea în exces a unor zaharide, ce au rol de durizare şi verticalizare. Studierea acestui fenomen prezintă importanţă în producerea de energie “verde”.
Sursă: http://www.recolta.eu

2013: 17,2 miliarde lei pentru Ministerul Agriculturii, cu 3,55% mai mult ca anul trecut

Alocarea bugetară pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale creşte în 2013 cu 3,55%, până la 17,2 miliarde lei, comparativ cu execuţia preliminată din anul anterior, de 16,6 miliarde lei, potrivit Proiectului de Lege privind Bugetul de stat pe anul în curs, publicat, luni de Ministerul Finanţelor Publice. Proiectul de Lege privind Bugetul de stat pe anul în curs, publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), prevede la proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare un buget de 13,9 miliarde lei, în creştere cu 2,86% faţă de anul anterior, când a fost de 13,6 miliarde lei.
Sursă: http://www.recolta.eu

Micoriza un nou sistem de ajutor pentru plante

Utilizarea micorizelor reprezintă un domeniu de mare interes pentru practica agricolă. Prin această practică se urmăreşte creşterea producţiei, utilizarea mai eficientă a substanţelor nutritive şi a apei, posibilitatea utilizării solurilor sărăturate în cultură, creşterea rezistenţei plantelor faţă de condiţiile de mediu, agenţi patogeni şi dăunători.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

România ocupă un loc important pe harta energiilor regenerabile

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a participat alături de primul ministru, Victor Ponta, la Conferinţa privind implementarea viitorului sustenabil din punct de vedere energetic, care a debutat joi, 31 ianuarie 2013, la Viena. Conferinţa este organizată sub patronajul Cancelarului Austriei, Werner Faymann şi al fostului guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger (cunoscut pentru proiectele sale reuşite in domeniul protecţiei mediului), cu sprijinul UNDP, UNEP şi al altor organizaţii din sistemul UN. Ministrul Rovana Plumb a afirmat faptul că România ocupă un loc important pe harta energiei, deţine un potenţial semnificativ în dezvoltarea energiilor regenerabile, iar guvernul actual are ambiţia de a dezvolta proiecte importante în aceste domenii.
Sursă: http://www.recolta.eu