Știri KWG – Salcia Energetică la Renexpo 2013

stirile-kwg3

Două prezentări despre salcie energetică la Renexpo 2013 București

RENEXPO South East Europe este unul dintre cele mai mari şi importante evenimente pe energie regenerabilă din România. Evenimentul a ajuns la cea de a VI-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 20-22 noiembrie 2013, la Bucureşti. Tematica târgului este producţia sustenabilă de energie: energii regenerabile, distribuţia inteligentă şi eficientă de energie şi folosirea eficientă a energiei. KWG – Salcie Energetică va fi reprezentat la acest eveniment de către Dl. Benkő Alexandru, director general al societății, care va susţine două prezentări:
Salcia energetică – o soluţie pentru comunităţile locale în vederea rezolvării problemelor energetice
Salcia energetică – materie primă pentru centrale de cogenerare de înaltă eficienţă pe bază de biomasă
Mai multe informații găsiți la secțiunea Noutăți a paginii noastre

Terenurile fertilizate cu nămol menajer dau o producție mai bună

Compania de Apă Arad încurajează utilizarea nămolurilor ca fertilizanţi pentru culturile agricole. Deşi Compania de Apă are permis de utilizare încă din anul 2011, până în prezent doar două companii au solicitat nămoluri. Reprezentantul uneia dintre companii a afirmat că grâul obţinut de pe terenurile fertilizate cu nămol este superior grâului de pe terenurile care nu au fost fertilizate cu acest tip de îngrăşământ. Agricultorii arădeni pot beneficia gratis de aceste nămoluri, iar pentru aceasta este necesară încheierea unui acord cu Compania de Apă Arad.
Sursă: http://www.recolta.eu

Suceava are centrală termică nouă pe bază de biomasă

Noua centrală pe bază de biomasă a oraşului Suceava va deveni funcţională până la sfârşitul lunii noiembrie a anului curentul. Investiţia este în valoare de 80 milioane de euro şi aparţine unei firme private. Centrala are capacitatea de a livra energie termică pentru aproximativ 22.000 de apartamente conectate la sistemul centralizat. Această centrală va deveni cea mai modernă centrală de acest tip din ţară, cu o turbină de 34 MW şi un depozit de 6.000 mp
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

România: 100 de milioane EUR din vânzarea certificatelor verzi în 2013

România a obţinut în 2013 aproximativ 100 milioane de euro din tranzacţionarea a 21,5 milioane de certificate verzi. Din această sumă 27,3 milioane de euro au fost transmişi la bugetul de stat, în timp ce diferenţa a fost direcţionată către proiecte pentru reducerea emisiilor de CO2. Astfel, 104 milioane lei au fost investiţi în construcţia metroului, iar 76 milioane de lei pentru achiziţionarea a 600 de microbuze şcolare.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro