Sprijinim procesul de învăţare!

Activitatea KWG – Salcie Energetică nu se rezumă doar la promovarea şi comercializarea salciei energetice.

Considerăm că sustenabilitatea afacerii poate fi garantată doar prin dezvoltarea continuă a cunoştinţelor noastre şi prin sprijinirea celor care vor să aprofundeze domeniul energiilor regenerabile, şi mai ales salcie energetică. Sprijinim cu plăcere orice persoană interesată de acest domeniu în procesul de învăţare sau de aprofundare al cunoştinţelor. Contactaţi-ne pentru mai multe detalii!

În conformitate cu aceste preocupări suntem mândri să vă anunţăm, că Directorul de Vânzări al companiei noastre, Dl. Róbert Bilibok, şi-a susţinut cu succes lucrarea de diplomă intitulată “Energia regenerabilă pe bază de biomasă, posibilităţi de cultivare şi utilizare ale salciei energetice”, obţinând astfel titlul de Inginer Agronom.

În continuare vă împărtăşim o parte din concluziile rezumate de Dl. Bilibok în urma studiului efectuat.

“După cele prezentate în lucrarea de faţă putem spune că cultivarea salciei energetice poate fi benefică pentru investitori, ajungând la un profit considerabil dar şi pentru mediul înconjurător. În domeniul agricol, diferite plante au ajuns pe lista celor denumite generic „energo” ca: rapiţa, trestia, iarba energetică şi diferite specii lemnoase ca salcâmul, plopul şi salcia.

Făcând observația că salcia energetică este o plantă agricolă, și că în momentul de față în România sunt 2,5 milioane de hectare terenuri necultivate, din care cu un grad de umiditate ridicată cca. 500 000 ha, se propune ca o alternativă, completarea producţiei agricole, care să nu însemne o concurentă pentru produsele agricole alimentare, ci o şansă pentru utilizarea terenurilor agricole, care acum sunt în paragină.

În concluzie putem spune că România deţine un potenţial semnificativ de surse regenerabile de energie pe biomasă. Valorificarea potenţialului energetic al biomasei, ţinând seama de ponderea acesteia în sursele regenerabile exploatabile, ar putea să acopere 70% din angajamentele României referitoare la aportul surselor regenerabile în energia totală consumată.”