Ştiri KWG – Drone în sprijinul agriculturii româneşti

stirile-kwg3

Piaţa energetică a României: dezechilibru în sistem

Strategia energetică pentru perioada 2014-2035 reprezintă un obiectiv important pe agenda Departamentului pentru Energie. În ceea ce priveşte energiile regenerabile, în perioada următoare, se urmăreşte dezvoltarea prudentă a acestui sector. Până la ora actuală sectorul de eoliene şi fotovoltaice s-a dezvoltat într-un ritm accelerat şi nesustenabil, astfel că pe viitor se urmăreşte echilibrarea acestui sector prin susţinerea producţiei de energie din biomasă. Culturile energetice reprezintă o importantă sursă de biomasă. În prezent, conform declaraţiei ministrului Daniel Constantin, în România există aproximativ 1 milion de hectare de teren ce ar putea fi utilizat pentru înfiinţarea acestor culturi.
Sursă: http://www.kwg.ro

KWG – Salcie Energetică sprijină procesul de învăţare!

Activitatea KWG – Salcie Energetică nu se rezumă doar la promovarea şi comercializarea salciei energetice. Considerăm că sustenabilitatea afacerii poate fi garantată doar prin dezvoltarea continuă a cunoştinţelor noastre şi prin sprijinirea celor care vor să aprofundeze domeniul energiilor regenerabile, şi mai ales salcie energetică. Sprijinim cu plăcere orice persoană interesată de acest domeniu în procesul de învăţare sau de aprofundare al cunoştinţelor. În conformitate cu aceste preocupări suntem mândri să vă anunţăm, că Directorul de Vânzări al companiei noastre, Dl. Róbert Bilibok, şi-a susţinut cu succes lucrarea de diplomă intitulată “Energia regenerabilă pe bază de biomasă, posibilităţi de cultivare şi utilizare ale salciei energetice”, obţinând astfel titlul de Inginer Agronom.
Sursă: http://www.kwg.ro

Curs despre colectarea selectivă a deşeurilor

În perioada 25-27 septembrie anul curent, în localitatea Bulz, județul Bihor, s-a desfăşurat un curs de colectare corectă a deșeurilor. Cursul a fost suținut de un lector al Comisariatului Gărzii Naționale de Mediu. Acțiunea a avut loc în cadrul proiectului “Generatia Verde”, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.
Sursă: http://www.ecomagazin.ro

Sisteme inteligente cu drone în sprijinul agriculturii din România

Utilizarea dronelor inteligente în agricultură este foarte utilă în cartografiere, diagnoză și tratarea culturilor și solurilor României. Utilizarea dronelor este mult mai eficientă decât metoda analizelor aleatoare de eșantioane mici de teren. Astfel utilizând dronele, parcela este scanată și analizată, stabilindu-se automat tratamentul.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info