Știri KWG – Cota T.V.A. se reduce la 9%

Cota T.V.A. se reduce la 9%

Începând cu data de 1 august intră în vigoare OUG 32/2016, referitoare la reducerea cotei T.V.A. la 9 % pentru sectorul agricol. Reducerea cotei T.V.A. este valabilă pentru îngrășăminte, pesticide, semințe și prestări servicii specifice precum, arat, discuit, fertilizat, semănat, etc.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

109 substanțe utilizate în agricultură. toxice pentru om și mediu

Greenpeace a publicat în această lună un nou raport privind substanțele utilizate în agricultură pe teritoriul U.E. Analiza a vizat toate substanțele conținute de pesticidele utilizate în U.E. și a fost efectuată de un expert independent. Conform Greenpeace îndepărtarea acestor substanțe este prioritară, iar autoritățile competente ar trebui să susțină fermierii în abordarea unor tehnici non chimice.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Defrișările ilegale de păduri sunt în creștere în România

În anul 2015 au fost înregistrate 34870 de cazuri de tăieri ilegale de păduri. Comparativ cu anii precedenți acest tip de infracțiune este în creștere. Județele cu cele mai multe defrișări ilegale sunt Bacău, Argeș și Gorj. Din anul 2014 legalitatea oricarui transport lemnos poate fi verificată prin apel la 112. În urma apelurilor efectuate în anul 2015, s-au descoperit 3388 de transporturi ilegale. Defrișarea necontrolată a pădurilor nu înseamnă doar tăierea unor copaci, ci distrugerea unui ecosistem complex.
Sursă: http://www.lumeasatului.ro

ANM prelungește codul galben de caniculă

ANM a prelungit codul galben de caniculă și pentru data de 2 august. Județele afectate sunt cele din Dobrogea și marea majoritate a Munteniei. În aceste zone se va instala un disconfort termic accentuat. În acelasși timp, pentru nordul, centrul și sud vestul țării a fost emisă atenționare de cod galben de ploi torențiale și vijelii.
Sursă: http://www.mediafax.ro