Știri KWG – Impozitarea subvențiilor este legală !

Impozitarea subvențiilor este legală

În cadrul unei întâlniri cu fermierii, ce a avut loc în județul Ilfov, un reprezentant al Ministerului Finanțelor a oferit lămuriri în ceea ce privește legalitatea impozitării subvențiilor. Acesta a explicat fermierilor că în Uniunea Europeană se practică două abordări: impozitarea subvențiilor și cheltuieli deductibile sau neimpozitarea subvențiilor și cheltuieli nedeductibile. România a optat pentru prima variantă.
Sursă: http://www.agrointel.ro

2016- fără avans din subvenție

Ministrul Achim Irimescu propune pentru acest an eliminarea plăților în avans a subvențiilor și achitarea acestora într-o singură tranșă. El subliniază faptul că întârzierile la plata subvențiilor pe anul 2015 au fost cauzate în principal de plățile în avans care au generat blocaje în sistem. Ministrul propune spre analiză această opțiune și garantează că, în cazul în care va fi adoptată, subvențiile se vor putea plăti la timp.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Rectificarea bugetară aduce bani în plus pentru agricultură

Pe data de 10 august s-a aprobat prima rectificare bugetară. Agricultura este unul dintre domeniile care beneficiază de această rectificare. Astfel, pentru acest sector s-a alocat suma de 405.3 milioane de lei. Banii suplimentari vor fi utilizați în plata ajutorului de minimis din sectorul zootehnic, pentru ajutorul de motorină din trimestrul II și III și pentru investiții în reabilitarea sectorului de irigații.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Risc de deșertificare pentru 7 mil. ha de teren arabil

Utilizarea necorespunzătoare a solurilor și solicitarea la maxim a potențialului acestora poate duce in final la epuizarea resurselor necesare pentru susținerea producțiilor. În acest moment în România 7 milioane de ha de teren agricol se află în pericol de deșertificare datorită practicilor necorespunzătoare.  Este foarte important a se înțelege amploarea acestui fenomen și adoptarea unor practici responsabile care să conserve resursele naturale.
Sursă: http://www.wall-street.ro