Știri KWG – Comisia Europeană a aprobat plata avansurilor

Reglarea fertilităţii solului- producţii ridicate şi constante

Fertilitatea solului, un aspect foarte important în obţinerea de producţii ridicate, este adeseori neglijată, ceea ce duce la efecte nedorite. Reglarea fertilităţii solului este foarte complexă depinzând de o serie de factori precum, aplicarea îngrăşămintelor, lucrările solului, rotaţia culturilor etc. De asemeni este foarte important ce îngrăşăminte se aplică, când şi la ce cultură. O utilizare necorespunzătoare a îngrăşămintelor poate duce la poluarea solului, apei şi mediului şi afectarea culturilor.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Utilizarea dronelor în agricultură

Se preconizează că în următorii ani utilizarea dronelor în agricultură va cunoaşte o dezvoltare importantă. Utilizarea dronelor în agricultura de precizie este foarte eficientă. Cu ajutorul dronelor, fermierii pot obţine foarte uşor informaţii privind stadiul de dezvoltare al culturii, informaţii privind densitatea plantelor, necesarul de apă, daune provocate de factori meteo, infestări etc.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Comisia Europeană a aprobat plata avansurilor

În urma solicitărilor primite de la mai multe state membre, Comisia Europeană a aprobat începerea plăţii avansurilor pentru sprijinul pe 2016 începând cu data de 16 octombrie. Şi în România s-au desfăşurat discuţii pe baza acestui aspect între fermieri şi autorităţile competente. Anul trecut acest demers a dus la întârzieri foarte mari în plata diferenţelor. Acest lucru s-a datorat unor deficienţe ale softului. Anul acesta acest episod ar trebui să nu se mai repete, deoarece deficienţele au fost remediate.
Sursă: http://www.agroromaniamanager.ro

ANM anunţă cum va fi vremea în următoarele luni

Conform prognozei ANM în următoarele 3 luni ne aşteaptă temperaturi ridicate şi precipitaţii puţine. În august, septembrie şi octombrie temperaturile vor depăşi mediile multianuale în toate regiunile ţării. În ceea ce priveşte regimul de precipitaţii, în august, doar zona de nord se va apropia de mediile normale, în luna septembrie doar centrul ţării, în celelalte zone, precipitaţiile fiind deficitare. În octombrie temperaturile vor fi mult mai mari comparativ cu anii precedenţi, în schimb precipitaţiile se vor încadra în limite normale.
Sursă: http://www.agrointel.ro