Știri KWG – Un român vrea să reînvie producția de tractoare

Un român vrea să reînvie producția de tractoare

Vasile Pescaru, românul care vrea să readucă România pe lista producătorilor de tractoare, deține o fabrică de utilaje agricole și a lucrat ani la rând în Uzinele Tractorul, în perioada în care tractoarele Universal erau prezente în toate fermele. Împreună cu un prieten a proiectat un prototip a cărui construcție ar costa 25000 euro, iar dacă testele ar concluziona că este fiabil s-ar putea trece la producția de serie. Problema principală o reprezintă sursa de finanțare. În acest moment se află în negocieri cu Institul Național de Mașini Agricole și are de asemeni nevoie de un finanțator care să aibă încredere în acest proiect.
Sursă: http://www.agrointel.ro 

Târgul Internațional Roenergy 2017

Anul acesta, Târgul RoEnergy se va desfășura la Universitatea Politehnică din București pe parcursul a trei zile, 21- 23 iunie. Pararel cu expoziția se vor desfășura conferințe și workshopuri pe diverse teme, independență energetică, bioenergia în România, resurse umane în energie, , brokeraj.
Sursă:http://www.energynomics.ro

Depunerea cererilor unice 2017

Până în acest moment, la centrele A.P.I.A. au fost depuse 453369 cereri unice de plată pentru campania 2017, pentru o suprafață de 2157767,45 ha. Termenul limită pentru depunere este 15 mai. Reprezentanții M.A.D.R. îi invită pe beneficiari să respecte programările făcute de A.P.I.A. pentru depunerea cererilor, contribuind astfel la fluidizarea fluxului de lucru și evitarea aglomerațiilor și întârzierilor în depunerea cererilor.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Depunerea cererilor pentru subvenția de motorină

Până pe data de 2 mai pot fi depuse cererile pentru subvenția de motorină aferentă primului trimestru al anului 2017. Pe lângă cererea propriu zisă, beneficiarii vor depune situația centralizată a consumului de motorină, facturile fiscale pentru achiziția de motorină precum și alte acte doveditoare pentru cazul în care au apărut modificări de la data înregistrării până la data depunerii cererii.
Sursă: http://www.agroromaniamanager.ro