Știri KWG – Avans de la APIA, deja în noiembrie

stirile-kwg3

Despăduririle din România într-o campanie derulată de televiziunea AXN

Problema defrișărilor din România va fi abordată în cadrul unui proiect de amploare globală, “Imaginează-ți asta!”. Proiectul a fost demarat de către televiziunile AXN, deținute de Sony Pictures Television Networks. Astfel Sony Pictures Television Network alături de WWF-România și Asociația EcoAssist, dorește să aducă în atenția publicului situația critică a despăduririlor din România și nevoia urgentă de a schimba această situație.
Sursă: http://www.mediafax.ro

Ce state UE au interzis cultura plantelor modificate genetic?

Data de 3 octombrie a reprezentat termenul limită pentru statele europene de a transmite decizia lor cu privire la cultivarea OMG. Peste jumătate din statele membre au decis interzicerea cultivării de organisme modificate genetic. România ia in calcul reluarea culturii de soia modificată genetic, deși în acest moment nu există sămânță omologată în U.E.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Egiptenii sunt încântați de tractoarele românești

În anul 2007 compania Tractorul UTB SA a intrat în faliment. Licența de fabricare a tractorului U650 a fost achiziționată de către o companie din Egipt. Între 2009 și 2010, 110 tractoare U650 au fost exportate în Egipt. Datorită revoluției, exportul de tractoare a fost sistat temporar. Din acest an, a fost semnat un nou contract pentru livrarea a 25 de tractoare U650, lunar, către Egipt.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Avans 50% din SAPS. Când vin banii?

Fermierii vor primi în această toamnă 50% din subvenția europeană pe suprafață. Plata se va face începând cu 16 octombrie și până la finalul lunii noiembrie. Câteva state, printre care și România, au solicitat plata avansului la subvenție înainte de terminarea controalelor de pe teren și prin teledetecție, invocând seceta din acest an care a redus considerabil veniturile fermierilor.
Sursă: http://www.revista-ferma.ro