Știri KWG – Biodeșeurile: fertilizanți în agricultură

Biodeșeurile: fertilizanți în agricultură

Autorități, fermieri, producători de tehnologii de epurare a nămolurilor și jurnaliști s-au întâlnit pentru a discuta pe tema gestionării durabile a nămolurilor provenite de la stații de epurare. Conform specialiștilor, aceste nămoluri conțin nutrienți importanți pentru dezvoltarea culturilor. Implicarea autorităților și a fermierilor  în găsirea de soluții de utilizare la scară largă a acestor biodeșeuri ar reduce cu 30% cantitatea de îngrășăminte chimice folosite în agricultură și de asemeni ar rezolva problema depozitării acestor nămoluri.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Proiect legislativ: stoparea vânzărilor de teren către străini pentru 3 ani

Senatorul PSD Ovidiu Donțu, cel care anul trecut a cerut ca 51% din legumele, fructele și carnea din supermarketuri să fie de origine românească, a depus un nou proiect legislativ. De această dată schimbările propuse se adresează sectorului funciar. Printre cele mai importante puncte de pe lista de propuneri se află stoparea vânzărilor de terenuri către cetățeni străini/companii străine pe o perioadă de 3 ani și limitarea suprafețelor achiziționate de străini la 50 ha. De asemeni, el cere ca cetățenii străini/companiile străine care doresc să cumpere teren în România, să fie obligați să îndeplinească cerințele pe care un cetățean român/ companie românească ar trebui să le îndeplinească în țara de proveniență.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Înregistrarea în scopuri T.V.A. nu mai este obligatorie

În prezent fermierii înregistrați ca persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale sau individuale trebuie să se înregistreze ca plătitori de T.V.A., la atingerea cifrei de afaceri de 220.000 lei. De la 1 noiembrie acest lucru se schimbă. Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a anunțat, că în urma discuțiilor avute cu fermierii, s-a decis renunțarea la înregistrarea T.V.A.. În schimb fermierii vor beneficia de un regim T.V.A. special.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro

ExpoEnergie- 12-15 octombrie, Romexpo

În perioada 12- 15 octombrie Romexpo găzduiește a șasea ediție a Târgului ExpoEnergie. Evenimentul este unul dintre cele mai importante pentru piața energiilor convenționale și regenerabile precum și pentru piața de petrol și gaze. Târgul reunește cei mai importanți jucători din aceste sectoare și caută să promoveze potenționalul local pentru atragerea investitorilor.
Sursă: http://www.eee-expo.ro