Știri KWG – Octombrie: se plătesc subvențiile 2016

Octombrie: se plătesc subvențiile 2016

În luna octombrie se demarează plata avansului pentru subvențiile aferente 2016. Directorul A.P.I.A. informează că, procentul avansului va fi de aproximativ 70% și că valoarea acestuia va fi mai mare ca anul trecut, datorită alocării unor sume mai mari. De asemeni, șeful A.P.I.A., a declarat că, în acest moment se pun la punct ultimele actualizări ale softului pentru a putea începe efectuarea plăților.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro

Exporturile de tractoare românești la pământ

Dacă în anul 2015 valoarea exporturilor de tractoare a fost de 64.4 milioane de euro, în acest an nu s- a exportat nici măcar un tractor. Acest fapt se datorează declinului în care se află industria tractoarelor, după ce majoritatea fabricilor de profil s-au închis în urma privatizărilor eșuate.  În ceea ce privește importurile de tractoare, valoarea acestora a crescut cu 38 % față de anul trecut.
Sursă: http://www.agroromania.manager.ro

Vremea se răcește considerabil

În perioada imediat următoare temperaturile vor scădea considerabil. Se vor înregistra precipitații în majoritatea regiunilor țării. Cantitățile de precipitații vor fi între 20- 50 l/mp. Vântul se va intensifica semnificativ, iar în zonele montane precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Calendarul fiscal al lunii octombrie

În luna octombrie, fermierii au de îndeplinit mai multe obligații fiscale, conform calendarului A.N.A.F. Până pe 7 octombrie se depune formularul 092- “Declarația de mențiuni”, până pe 10 octombrie se depune formularul 010- “Declarația de mențiuni”, iar până pe 25 octombrie formularul 097- “Notificări privind aplicarea/ sistarea de T.V.A. la încasare”. Tot până pe 25 octombrie se depun și formularele 100- “Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat” și 112- “Declarație privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate”.
Sursă: http://www.agrointel.ro