Știri KWG – Încep controalele A.P.I.A. !

Încep controalele A.P.I.A

19 septembrie este data la care A.P.I.A., dă startul controalelor în teren. Anunțul a fost făcut de directorul adjunct al instituției. Fermierii vor fi înștiințați cu 24 de ore înainte. În cazul în care nu vor putea lua parte la control, aceștia trebuie să împuternicească o persoană care să îi reprezinte. Fermierii care vor fi găsiți cu nereguli își vor primi subvențiile abia după corectarea discrepanțelor între dosarele depuse și situația reală. Sursă: http://www.agroromania.manager.ro

Dispar subvențiile pe suprafață?

La Bruxelles au loc discuții privind schimbări în ceea ce privește subvențiile acordate fermierilor din U.E., însă. pînă în acest moment nu s-a făcut nicio declarație oficială. Schimbarea principală ar fi eliminarea subvențiilor pe suprafață, iar întrebarea este : în loc de subvenția pe suprafață se vor acorda subvenții pe exploatație agricolă, sau  banii vor fi dirijați către alte sectoare?
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Guvernul împrumută bani pentru subvenții

Pentru a putea continua plata anumitor scheme și pentru a putea plăti avansul subvențiilor pe 2016, Ministerul Agriculturii se împrumută de la Ministerul Finanțelor. Ministerul Finanțelor va aloca temporar, din veniturile din privatizare, suma de 822.095 mii lei, echivalent în euro către Ministerul Agriculturii. Suma va fi returnată până la data de 31 decembrie 2016, din banii alocați de Uniunea Europeană pentru aceste plăți.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro

Bayer preia Monsanto

Cea mai mare tranzacție din istorie s- a încheiat între Bayer și Monsanto. Grupul german Bayer a preluat compania americană cu o ofertă de 66 miliarde de dolari. În urma acestei preluări Bayer devine cea mai mare companie de pe piața semințelor și a produselor de protecție a plantelor.
Sursă: http://www.agrointel.ro