Știri KWG – Cum calculăm impozitul pe teren?

Cum calculăm impozitul pe teren?

Impozitul pe teren se achită anual, în două tranșe egale, de către proprietarul terenului. Valoarea acestei taxe se calculează în funcție de suprafață, amplasare, rangul localității, categoria de folosință a terenului și se stabilește de către Consiliile Locale cu respectarea Codului Fiscal. De la plata acestui impozit sunt scutiți anumiți proprietari. De exemplu fermierii ce dețin terenuri afectate de calamități naturale sau cei care dețin terenuri în arii protejate cu restricții la folosire nu plătesc impozit.
Sursă: http://www.agrointel.ro 

Colaborare cu Israel în domeniul irigațiilor

Ministrul român al agriculturii și-a exprimat admirația pentru performanțele obținute în agricultură de către Israel, având la dispoziție resurse limitate. Acesta este interesat în principal de metodele de irigare și speră într-o colaborare între cele două țări pe acest sector. Ministrul israelian al agriculturii salută această colaborare și în acest sens a relansat ideea de a acorda o bursă de studiu unui student român. De asemeni, doamna ministru a menționat că România are la dispoziție foarte multe resurse ce trebuie puse în valoare.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info 

Implementarea Sistemului Antigrindină, etapa XVIII

Programul de realizare a Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor a ajuns la etapa XVIII. Bugetul aprobat de Guvern pentru această etapă este de 121 milioane de lei. Obiectivele pentru această etapă sunt realizarea de studii și dotarea Unităților de Combatere a Grindinei de pe teritoriul țării. Tot în cadrul acestei etape se vor realiza experimente de mică amploare pentru creșterea și uniformizarea precipitațiilor din anumite zone. Implementarea acestui sistem are scopul de  a preveni și de a proteja culturile și comunitățile de efectele acestui fenomen.
Sursă: http://www.agroromania.manager.ro

Întocmirea proiectelor de investiții de către DAJ-uri

Fermierii care doresc să acceseze fonduri europene pot apela la Direcțiile Agricole Județene pentru întocmirea proiectului de investiții. Tarifele practicate de DAJ-uri pentru întocmirea acestor proiecte, au fost publicate într-un Ordin emis de Ministerul Agriculturii. Tariful de întocmire variază în funcție de submăsură, complexitate și valoarea proiectului.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro