Știri KWG – Pesticidele biologice: soluția pentru o agricultură sustenabilă

Pesticidele biologice – soluția pentru o agricultură sustenabilă

Eurodeputații consideră că U.E. ar trebuie să susțină mai mult sectorul pesticidelor biologice. În acest moment există doar 7 substanțe active omologate ca fiind cu risc redus pentru mediu. Pesticidele biologice sunt alternativa prietenoasă cu mediul, omul și animalele, în timp ce pesticidele convenționale sunt din ce în ce mai controversate în ceea ce privește impactul lor asupra mediului.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info 

1 martie- 15 mai 2017: depunerea cererilor pentru subvenții

Campania de depunere a cererii unice pentru anul 2017 se desfășoară între 1 martie și 15 mai. La depunerea cererii fermierul va prezenta și următoarele documente: copie după cartea de identitate, după certificatul de înregistrare la Registrul Comerțului, copie după certificatul de înregistrare fiscală, dovada deținerii unui cont bancar activ în România, documente ce atestă utilizarea terenului, a pajiștilor permanente, a terenurilor aparținând Domeniilor Statului.
Sursă: http://www.agrointel.ro 

Prognoza meteo pentru perioada martie – mai

Meteorologii anunță că ne putem aștepta la o primăvară capricioasă, cu un regim hidric mai ridicat decât în mod normal. În luna martie se vor înregistra temperaturi normale pentru această perioadă, în schimb precipitațiile vor fi mai ridicate decât media anuală. Pentru aprilie se anunță vreme caldă, cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius și cu precipitații abundente, iar pentru luna mai ne putem aștepta la temperaturi de vară cu precipitații normale în aproape toate zonele.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro

Se plătesc ajutoarele naționale tranzitorii

Din 28 februarie se plătesc ajutoarele naționale tranzitorii din sectorul vegetal. 681.000 de fermieri vor beneficia de aceste plăți. Suma alocată este de 119,422 milioane de euro și este suportată de la bugetul de stat. 6,73 milioane de hectare sunt eligibile, astfel că suma plătită pe un hectar va fi de 17,72 euro.
Sursă: http://www.agroromania.manager.ro