Știri KWG – Peste 100.000 de fermieri vor fi controlați de APIA!

Peste 100.000 de fermieri vor fi verificați de APIA

Anul trecut au fost verificați de APIA 57.000 de fermieri. Pentru anul acesta se preconizează, că valoarea eșantionlui va fi dublă, peste 100.000 de fermieri urmând a fi verificați. Cererile pentru subvenții au fost introduse în sistem, iar acum se așteaptă extragerea eșantionului de verificare. Eșantionul se extrage cu ajutorul softului, în două etape, prima etapă aleatorie și a doua în urma unei analize de risc.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Softul APIA  investigat de către premier

Softul APIA urmează a fi investigat de către corpul de control al premierului Dacian Cioloș. Declarația a fost făcută de către  Nicolae Horumă, directorul general al agenției. Contractul dintre APIA și SIVECO, compania care a pus la punct softul, expiră la finalul anului. Softul a prezentat o serie de probleme pe parcurs, ce au dus la mari întârzieri ale plăților.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Prognoza meteo 27 august- 1 septembrie

Meteorologii anunță că, în intervalul 27 august- 1 septembrie se vor înregistra condiții termice normale pentru această perioadă a anului. Astfel, în acest interval, temperaturile se vor situa între 23 și 33 de grade Celsius, în majoritatea zonelor. În ceea ce privește aprovizionarea cu apă a solului aceasta va fi deficitară, seceta pedologică se va instala pe suprafețe relativ extinse.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro 

Parteneriatul CEC Bank- APIA se prelungește

Parteneriatul dintre CEC Bank și APIA, pentru finanțarea agriculturii, se prelungește și în campania 2016. Prin acest parteneriat, fermierii  interesați pot primi consiliere pentru întocmirea dosarului de credit și pot accesa credite cu dobânzi și condiții avanatajoase. Dobânda pentru aceste credite este de 3.51 % pe an.
Sursă: http://www.agroromania.manager.ro