Știri KWG – Modificări legislative pentru P.F.A. și I.I.

Modificări legislative pentru P.F.A. și I.I.

Apar două modificări importante pentru P.F.A. și I.I.  prin Legea nr. 182/2016. Aplicarea prevederilor începe cu data de 17 ianuarie 2017. Începând cu anul viitor se limitează numărul de coduri CAEN la 5 pentru P.F.A.-uri și la 10 pentru I.I.-uri.  Cea de a doua modificare importantă conținută în această lege este limitarea numărului de angajați la 3 pentru P.F.A- uri și 8 pentru I.I.-uri.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Combaterea schimbărilor climatice

Cunoscutul actor Leonardo DiCaprio  a călătorit timp de doi ani, în mai multe zone ale Globului, în calitate de ambasador al mediului, pentru a trece în revistă efectele schimbărilor climatice, factorii care au dus la aceste schimbări și metodele de combatere și prevenire. Această călătorie a fost transpusă într-un documentar, ce arată clar efectele nocive ale poluării, ale utilizării iresponsabile a resurselor, exploatărilor miniere și petroliere, utilizării combustibililor fosili, defrișărilor excesive. Prin acest documentar, actorul împreună cu specialiști în domeniu își doresc să transmită importanța introducerii unor schimbări, cum ar fi  tranziția spre energii regenerabile, prietenoase cu mediul, taxarea emisiilor de CO2 sau utilizarea resurselor naturale rezonabil.
Sursă: http://www.gazetdeagricultura.info

Ce este Anexa 24?

Anexa 24 reprezintă un act, ce atestă sesizarea deschiderii succesorale și poate fi solicitată de către A.P.I.A., în anumite cazuri, la depunerea cererii pentru subvenție. Actul se eliberează de către compartimentul stării civile al primăriei, persoanelor ce au drept de moștenire. Directorul adjunct al A.P.I.A., informează că acest act reprezintă o simplificare, permițând depunerea cererii pentru subvenție, chiar dacă succesiunea nu s-a încheiat.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Strategia energetică 2030 în dezbatere publică

Domeniul energetic este un domeniu ce valorează nu mai puțin de 30 miliarde de euro. Proiectul de Strategie energetică 2030 reprezintă unul dintre cele mai așteptate proiecte. Proiectul a intrat în dezbatere publică și conform acestuia statul dorește menținerea controlului asupra transportului de gaze și energie și a sectorului nuclear.
Sursă: http://www.zf.ro