Știri KWG – Terenuri gratuite pentru tineri fermieri

Terenuri gratuite pentru tineri fermieri

Tinerii care doresc să înființeze o fermă, pot primi terenul pentru acest scop gratuit de la stat. Acest lucru a devenit posibil prin publicarea în Monitorul Oficial a modificărilor aduse Legii 268/ 2001, care se referă la privatizarea societăților ce dețin pentru administrare terenuri agricole proprietate publică sau privată. Terenurile agricole se pot atribui gratuit tinerilor cu vârsta până în 40 de ani, absolvenți ai învățământului de profil, cu scopul de a înființa o fermă.
Sursă: http://www.agrointel.ro

Noi atribuții pentru Direcțiile Agricole

De anul viitor lista de atribuții a Direcțiilor Agricole se extinde. Printre altele, din 2017, Direcțiile Agricole vor avea ca responsabilități următoarele: vor acorda informații privind completarea corectă a cererilor pentru subvenții, vor realiza campanii de informare pentru beneficiarii sau pentru beneficiarii potențiali ai PNDR 2014- 2020, vor oferi asistență tehnică celor ce desfășoară activități agricole sau în domenii conexe,vor autoriza și verifica spațiile destinate depozitării produselor agricole.
Sursă: http://www.agroromania.manager.ro

A.P.I.A a obținut certificarea ISO 2700:2013

A.P.I.A a anunțat obținerea certificării ISO 2700:2013 pentru standardul de securitate. Această certificare atestă faptul că, sistemul de management al securității informației din cadrul instituției este în concordanță cu cerințele impuse de Regulamentul European.
Sursă: http://www.gazetadeagricultură.ro

Se plătește tranșa a doua din subvenție

La rectificarea bugetară agricultura a primit un miliard de lei. Banii vor fi utilizați pentru a finaliza plățile de avans și pentru demararea plăților pentru tranșa a doua. Data la care vor începe transferurile pentru tranșa a doua este 5 decembrie anul curent.
Sursă: http://www.agrointel.ro