Știri KWG – Producerea bioenergiei în ferme

Producerea bioenergiei în ferme

Pentru multe state din vestul Europei este prioritară susținerea sectorului de energii regenerabile. În Ungaria, Slovacia și Slovenia se alocă de câțiva ani subvenții pentru a stimula producția de biomasă. Producerea de bioenergie în fermă, din biomasă sau materii prime ce nu mai pot fi utilizate în alt scop, este un lucru foarte important. Cercetările efectuate în acest scop și tehnologiile actuale îi pot sprijini pe fermieri în această direcție.
Sursă: http://www.agroinfo.ro

Proceduri aferente inspecțiilor efectuate de către Fondul de Mediu

Prcedurile de efectuare a inspecțiilor de către Fondul de Mediu au fost publicate în Monitorul Oficial pe data de 18 noiembrie. Prin actul respectiv au fost aprobate procedurile și formularele folosite în cadrul inspecțiiilor. Avizul de inspecție va fi emis cu 30 de zile înainte pentru contribuabilii mari și cu 15 zile înainte pentru contribuabilii mici. În aviz se vor specifica perioada fiscală și taxele fiscale vizate de inspecție.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro

Asigurări pe piața agricolă

Groupama Asigurări deține un portofoliu de peste 3100 de fermieri și peste 1 milion de hectare asigurate în anul agricol 2015-2016, fiind lider pe piața asigurărilor agricole. În această perioadă avizările pentru plata despăgubirilor a crescut cu 300 de procente față de anii precedenți. Cele mai afectate județe au fost Teleorman, Iași, Timiș, Satu Mare și Constanța. Valoarea totală a daunelor plătite a fost de 37 milioane lei.
Sursă: http://www.gazetadeagricultură.ro

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Institutul meteorologic a făcut publică prognoza meteo pentru perioada 29 noiembrie- 11 decembrie. Pe aproape tot teritoriul țării temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod normal. Excepție fac Transilvania și Muntenia, unde regimul termic va fi ușor mai ridicat comparativ cu alți ani. Precipitațiile vor fi prezente în toata țara în această perioadă, cu intensificări în anumite intervale.
Sursă: http://www.agrointel.ro