Știri KWG – Danezii scot profit din terenurile românești

Republica Moldova scade TVA-ul pentru biocombustibilii solizi

Parlamentul Republicii Moldova a hotărât reducerea TVA-ului pentru sectorul de producere a biocombustibililor solizi de la 20% la 8%.  Această schimbare este apreciată de cei ce activează în acest domeniu.  Sectorul biocombustibililor solizi a cunoscut o dezvoltare însemnată în ultimii ani prin Proiectul Energie și Biomasă. În acest moment există peste 70 de afaceri în acest sector, în Republica Moldova. Peste 190 de gradinițe, școli și spitale sunt racordate la sistem de energie pe biomasă și peste 1000 de familii dețin centrale pe biocumbustibili și beneficiază de subvenții.
Sursă: http://www.biomasa.md

Organigrama Ministerului Agriculturii se modifică

Noul an aduce schimbări în organizarea Ministerului Agriculturii. În cadrul Ministerului se va înființa Direcția politici în industria alimentară și comerț și Compartimentul securitate și sănătate în muncă. De asemeni, Ministerul Agriculturii va prelua Agenția Domeniilor Statului. În activitatea sa, noul ministru al agriculturii va fi ajutat de o echipă formată din 3 secretari de stat și un subsecretar de stat.
Sursă: http://www.stiriagricole.ro

Ancheta Structurală în Agricultură 2016

În perioada 10 ianuarie – 10 februarie 2017, INS va realiza o anchetă in conformitate cu prevederile europene, în cadrul căreia vor fi colectate date legate de exploatațiile agricole, numărul acestora, dimensiunea lor, modul de irigare, efectivele de animale, gestiunea solului, ponderea agriculturii ecologice. Obiectivul acestei acțiuni este de a asigura date de comparație la nivel internațional și de a obține statistici  necesare pentru elaborarea și îmbunătățirea politicilor agricole naționale.
Sursă: http://www.gazetadeagricultura.info

Danezii scot profit din terenurile românești

Un reportaj realizat de jurnaliști danezi descrie povestea unui fond de investiții danez ce a scos profit din revânzarea terenurilor românești. Au fost achiziționate peste 5.700 de ha de teren, iar apoi când prețul a crescut, terenurile au fost revândute către un fond german. Profitul obținut în urma acestor tranzacții a fost de peste 14 milioane de euro.
Sursă: http://www.agrointel.ro